Месокомбинат Харманли

За Месокомбинат Харманли

Начало / За Месокомбинат Харманли

Древният надпис на построения през 1585 мраморен гърбав мост над Харманлийската река гласи, че пътят е за “краля и сиромаха“.

Като кръстопът на много пътища в Харманли знаят, че за да нахраниш крал и сиромах, трябва просто ястие, в което са вложени традиции, умения и много душа. Това били част от съставките, които родили прочутото Харманлийско кебапче, което посрещало с ароматния си мирис пътниците отдалече.

С времето в новите години рецептата се позабравила. От това пострадали не само пътниците, които до днес минават по международния път, който свързва Изтока и Запада, но и българската кухня по принцип. Днес, Месокомбинат Харманли възражда не само традициите на типичния за района месопреработвателен бранш, но и една важна за всички нас кулинарна традиция – истинското, сочно Харманлийско кебапче, направено по традиционна рецепта от отбрани меса и подправки. Тайната на вкусната храна, която създаваме, е във внимателно подбраното месо от собствена кланица, задължително българско и в автентичните рецепти, които възраждаме.

Всяко възраждане е щастлив момент, особено, когато прави света около нас едно по-вкусно и по-добро място. Днес не е нужно да ходите до Харманли, за да се насладите на стария, неповторим и позабравен вкус на истинското кебапче от селектирано месо, защото то може да дойде при вас. А заедно с него и всички други продукти от качествената не селекция меса и вина на Месокомбинат Харманли и Тера Тангра. Поръчайте и ние ще ви доставим!

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате информация за нови продукти и оферти.